Moučník asi tak na půl hektaru……

 

Jelikož tento recepis jsem odkoukal přes rameno již dávno ve své pubertě, kdy jsem měl nos stále v pokličkách nemám přesné hmotnosti daných ingrediencí. Je to tak nějak, jako v té pohádce ….byl jednou jeden král…. Vše je přiměřeně  :-)…

Obaliť plytky plech alobalem a namastiť olejem (ni převodovym,ale rostlinnym)

Vysypať muku....

10-12 bílků z vajec fčil je to žlutle....

Vyšlehať fajně sníh  jak to bylo žlute tak fčil je to bile

no a když je to bile vraz do teho dvě poblivkove lyžky kakaa,aby to bylo hněde a hořke...

 

No a když je to hněde a hořke,tak tam vraz 2 poblivkove lyžky cukra mučkoveho, tož aby to bylo....sladke....

 

Po zamichaňu to vraz na plech a rozetři...

na a fčil to dřistni do rozpalene truby na 180 cca 20min (pokud možno po celu dobu pečeňa neotvitej trubu bo se ti to bechtně)

Mezi tym si připrav jakusy mrmeládu co ti šmakuje... jedna pixla stači...

Dvě šlehačky bo jedna je malo a dvě su moc.....aby se dobře vyšlehaly je nejlepši je vrazit do mražaka o pořadně je podchladiť

Dobře vyšlehať...

No a ta hněda placka nabydě minimalně raz tolik....

Než to vytahněš roztani pečici papir na stul i potym...

To bechněš na něho bachorem dolu..

Dokud je to horke začni strhavať alobal,kukej jak to robim bo jak to buďěš trhať jinak, tak z teho budu škubanky ....

Jak strněš alobal, tak už to budě chladne a možeš tam dřistnuť tu mrmeladu

Na tu mrmeladu vraziš šlehačku v přiměřenem množstvu...

No a fčil je to třeba zarolovať...

Zarolovane to přeněseš na jakysy fajny podnos a ty nědostatky co vznilky při rolovaňu zakryješ zbytkem šlehačky co ti zbyla v tym kastrolu

No i vraziš to do lednice bo je třeba to fajně schladiť....bo jak je to studene tak to chutna fajnově...